eLearning

Maak kennis met PoCUS! Leer van ons alles wat u moet weten over point-of-care echografie.

Speciaal voor iedereen die zichzelf wil bekwamen of bijscholen op het gebied van point-of-care echografie, heeft DEUS heeft samen met ExpertCollege,  de marktleider op het gebied van e-learning, dit state of the art onderwijspakket ontwikkeld.

Wij leren u, aan de hand van eigen klinisch beeldmateriaal en bijbehorende informatieve illustraties, de specialistische en praktisch toepasbare theoretische basis voor het zelfstandig verrichten van point-of-care echografie.

De verschillende modulen en pakketten zijn vanaf nu beschikbaar via het e-learning portaal van ExpertCollege.

Vanaf 2020 worden deze in-huis ontwikkelde onderwijspakketten een vast onderdeel van de meeste DEUS cursussen.

Basisprincipes Echografie

Leer uzelf de basisprincipes van echografie. Onder andere de principes van echografie, apparatuur, geluid, verschillende weergaven, scanmodus en diverse artefacten.

Abdominale aorta

Voor iedereen die te maken krijgt met patiënten met buikpijn of patiënten in shock is er deze module die u de basisprincipes van de abdominale aorta echografie uitlegt. Deze module bevant teksten en video’s over de anatomie, technieken en de verschillende scanpunten met voornamelijk de focus op aneurysmata en dissectie van de aorta.

eFAST

Essentieel voor iedereen die point-of-care echografie verricht bij trauma patiënten. In deze module worden alle basisprincipes van de eFAST uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de geschiedenis van de eFAST, anatomie, technieken en de verschillende scanpunten met bijpassende afwijkingen.

Point-of-Care Echocardiografie

Echocardiografie vormt onderdeel van de basis van vele point-of-care onderzoeken. Onder andere bij shock, dyspnoe of een patiënt met een syncope. In deze module worden alle basisprincipes van de point-of-care echocardiografie uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de anatomie, technieken en de verschillende scanpunten met bijpassende pathologie.

Shock

Point-of-care echografie heeft bewezen uw diagnostiek en behandeling van de juiste oorzaak bij ongedifferentieerde shock te kunnen versnellen. In deze module worden alle basisprincipes van het shock (RUSH) protocol uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de drie basisprincipe van het shockprotocol: pump, tank en pipes. Daarnaast wordt de anatomie, technieken en de verschillende scanpunten met bijpassende afwijkingen doorlopen.

Vena cava inferior

De vena cava inferior helpt u de actuele vullingstatus van uw patiënt te bepalen. In deze module worden alle basisprincipes van de vena cava inferior echografie uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de anatomie, scantechnieken en de verschillende scanpunten.

Longen

Longechografie helpt u bij patiënten met dyspnoe en behandeling van shock. Maak snel onderscheid in oorzaken van dyspnoe en volg met point-of-care echografie het effect van uw behandeling. In deze module worden alle basisprincipes van de longechografie uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de anatomie van de luchtweg en de longen, technieken en de verschillende scan methoden. Daarnaast worden de diverse longartefacten behandeld waardoor onderscheid in diagnose/pathologie kan worden gemaakt.

Nieren

Krijg snel zicht op een aantal relevante oorzaken van nierinsufficiëntie en flank/buikpijn. In deze module worden alle basisprincipes van de point-of-care echografie van de nier uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de anatomie van de nieren, technieken en de verschillende scan methoden. Daarnaast wordt diverse nierpathologie weergeven.

Blaas

Bepaal zelf de blaasvulling, (juiste) ligging van een blaascatheter en of er sprake is van een totale afsluiting van de ureter. In deze module worden alle basisprincipes van de point-of-care blaas echografie uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de anatomie van de blaas, technieken en de verschillende scan methoden. Daarnaast wordt diverse blaas pathologie weergeven.

Diep veneuze trombose

Point-of-care echografie van de grote venen is een betrouwbare methode om zelf een DVT uit te sluiten of aan te tonen. In deze module worden alle basisprincipes van echografie bij diep veneuze trombose uitgelegd. Zo bevat de module teksten en video’s over de anatomie, scantechnieken en de verschillende scanpunten in de onderste en bovenste extremiteiten met de meest voorkomende valkuilen.

PoCUS Pakket

Speciaal voor iedereen die zich in de breedte wil scholen of de eigen PoCUS kennis wil opfrissen met een up to date scholingspakket, heeft DEUS een pakket samengesteld met de volgende e-learning modulen:

  • Abdominale aorta
  • Basisprincipes echografie
  • Blaas
  • Diep veneuze trombose
  • eFAST
  • Longen
  • Nieren
  • Point-of-care echocardiografie
  • Shock
  • Vena cava inferior