Echogeleide Perifere Vaattoegang

Duur: halve dag

Het verkrijgen van perifere vaattoegang is een van de meest voorkomende handelingen die in de zorg wordt verricht, en zeker van belang bij de vaak zieke en instabiele patiëntenpopulatie. Bij een deel van patiënten is het prikken van een perifeer infuus zelfs voor ervaren professionals lastig of onmogelijk. Het aanbrengen van een perifeer infuus onder echogeleide kan in dat geval een uitkomst zijn. Het is bewezen dat het gebruik van echo bij vaattoegang zorgt voor een grotere kans op succes, minder prikpogingen en een hogere patienttevredenheid.

Om iedereen een kans te geven deze techniek te leren en met behulp van echografie beter voor zijn/haar patiënten te zorgen heeft DEUS de cursus echogeleide perifere vaattoegang ontwikkeld. Onder leiding van ervaren instructeurs worden in kleine groepjes de theoretische principes en de praktische vaardigheden aangeleerd zodat elke cursist met een goede basis de cursus verlaat. 

Onderdeel van deze cursus is de voorbereiding door middel van een DEUS e-learning module. Houd qua voorbereidingstijd voor de zekerheid rekening met globaal 1 uur studeren per e-learning accreditatiepunt.

Schrijf je nu in

verzeker jouw deelname!

vanaf:

€ 445,50

KORTING
Op de huidige prijs van €495,00 zijn de volgende kortingen van toepassing:
10% korting voor: Bachelor Medisch Hulpverlener, Physician assistant, Verpleegkundig Specialist, Verpleegkundige
10% korting voor: AIOS, ANIOS

Deze cursus kent maximaal 5 accreditatiepunten

AANBIEDING
Bij aanschaf van deze cursus is het gebruik van de volgende e-learning modules inbegrepen:
Echogeleide perifere intraveneuze vaattoegang

Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physicians assistants, anesthesiemedewerkers, medisch specialisten, huisartsen, arts-assistenten en andere medische professionals die geïnteresseerd zijn in echogeleide perifere vaattoegang.

Deze cursus is geschikt voor BIG geregistreerde zorgprofessionals en anesthesiemedewerkers.

Leer hoe echografie je kan helpen bij patiënten met een moeilijke perifere vaattoegang. Met deze cursus zorg je voor een goede theoretische en praktische basis voor echogeleide perifere vaattoegang.
NB Vereiste voorkennis:

Bevoegd en bekwaam zijn voor de voorbehouden handeling ‘perifeer veneuze toegang’.

De cursus bevat presentaties met benodigde theoretische achtergrond en handige tips voor de praktijk. Daarnaast zijn er praktische sessies met het echoapparaat waarbij in kleine groepjes onder leiding van een instructeur aandacht zal zijn voor de sonoanatomie van de vaten en het daadwerkelijk echogeleid prikken op phantomen.

Om de leerdoelen te behalen wordt aangeraden de elearning voorafgaand aan de cursus te hebben afgerond.

De cursisten worden na afloop geacht om;

  • Vertrouwd te zijn met de basale (natuurkundige) principes van de echografie toegepast voor de echogeleide perifere vaattoegang.
  • Vertrouwd (sono)anatomie van de vaten van de onderarm.
  • Een praktische basis te hebben voor het aanbrengen van een echogeleide perifere vaattoegang.

Schrijf je in voor de cursus Echogeleide Perifere Vaattoegang

Cursus duur: halve dag