Point-of-Care Echografie Anesthesiologie

Duur: 1,5 dagen

Stel je voor dat je als anesthesioloog de mogelijkheid hebt om met point-of-care-echografie betere zorg te bieden aan je patiënten en tegelijk meer werkplezier en voldoening te ervaren. Dat is precies wat onze cursus point-of-echografie anesthesiologie je biedt! Speciaal voor en in samenwerking met anesthesiologen ontwikkeld om het gebruik van point-of-care echografie optimaal te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk van de anesthesioloog in diverse settings; peri-operatief, prehospitaal, intensive care, trauma.

In de cursus verkrijg je een solide theoretische en praktische basis voor onder andere echografie van het hart, longen, vena cava inferior, EFAST, RUSH, maag en de integratie door middel van diverse point-of-care echografie scenario sessies. Deze cursus is zowel geschikt als je net begint met point-of-care-echografie of als je juist jouw vaardigheden als ervaren professional verder wilt aanscherpen.

Kleine groepen

Een DEUS cursus is niet zomaar een standaard echocursus. Wij bieden persoonlijke aandacht van point-of-care echografie specialisten en praktische oefeningen in kleine groepen met een maximum van 4 personen per groep, Zo krijg je meer individuele feedback en begeleiding van onze deskundige docenten. Je kunt dus gerust zijn dat je de aandacht krijgt die je nodig hebt om je vaardigheden te ontwikkelen.

Echte proefpersonen

Een ander onderscheidend aspect van onze cursus met aanzienlijke meerwaarde, is het werken met echte proefpersonen (modellen). Er wordt dus altijd goefend op modellen en niet op elkaar. Hierdoor kan al je aandacht uitgaan naar het oefenen met het echoën van volwassen personen waaronder ook personen met pathologie en zo leren hoe je de beelden kunt interpreteren en gebruiken om je klinische besluitvorming te ondersteunen. Dit geeft je een realistisch beeld van hoe echografie werkt in de praktijk en bereid je voor op de uitdagingen van het werken met point-of-care echografie in jouw klinische setting.

Ervaren klinisch werkzame instructeurs

Onze echo cursus wordt geleid door point-of-care echografie specialisten met ruime ervaring in het gebruik van echografie in de eigen praktijk aan het bed van de patiënt. Onze instructeurs zijn experts in hun vakgebied en hebben uitgebreide kennis van point-of-care echografie en professionele begeleiding van de individuele cursist.

Onze instructeurs zullen je begeleiden door de verschillende aspecten van point-of-care echografie en helpen je bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om op een effectieve en efficiënte manier de echo te gebruiken.

Voorbereidende elearning

In combinatie met deze cursus word je voorbereid door middel van onze zelf-ontwikkelde elearning modules die naadloos aansluiten op de cursus. Hiermee kom je met een hoger kennisniveau aan de start van de cursus en is een hoger leerrendement gegarandeerd. De focus tijdens de cursus ligt hierdoor op het vervaardigen en interpreteren van echobeelden.

Cursusdiner

Dag 1 sluiten wij af met het "befaamde" cursusdiner (inclusief) dat een zeer gewaardeerd onderdeel vormt van onze cursussen.

 

Schrijf je nu in

verzeker jouw deelname!

vanaf:

€ 1.141,00

KORTING
Op de huidige prijs van €1.195,00 zijn de volgende kortingen van toepassing:
€ 54,00 korting voor: AIOS, ANIOS, Physician assistant, Verpleegkundig Specialist

Deze cursus kent maximaal 22 accreditatiepunten

AANBIEDING
Bij aanschaf van deze cursus is het gebruik van de volgende e-learning modules inbegrepen:
Basisprincipes Echografie
Abdominale aorta
eFAST
Point-of-Care Echocardiografie
Shock
Vena cava inferior
Longen

Anesthesiologen, aios/anios, intensivisten, verpleegkundig specialisten en physician assistants geïnteresseerd in point-of-care echografie van de anesthesiologie.

Deze cursus is geschikt voor BIG geregistreerde zorgprofessionals.

Deze cursus stelt zorgprofessionals in staat om snel en nauwkeurig diagnoses te stellen aan het bed, procedures te begeleidenen patiënten te monitoren middels point-of-care-echografie wat als doel heeft betere patiëntenzorg te bewerkstelligen

 • Basisprincipes echografie en knobologie
 • Basale spoedechocardiografie
  • Linker ventrikel functie
  • Pericardvocht en/of tamponade
  • Evaluatie van verhouding linker en rechter kamergrootte
 • Collapsibiliteit vena cava inferior en monitoring daarvan
 • AAA
 • Point-of-care-echografie van de maag
 • EFAST (intra-abdominaal vrij vocht, pericardvocht, hemo-pneumothorax
 • Echografie bij shock (RUSH: Rapid Ultrasound in Shock)
 • Scenario oefeningen echopathologie

De cursisten worden na afloop geacht om:

 • Vertrouwd te zijn met en kunnen beschrijven van de basale natuurkundige principes van echografie.
 • Te kunnen beschrijven hoe echografie apparatuur, software en instellingen de echografische beeldvorming beïnvloeden.
 • De voordelen en beperkingen van point-of-care echografie te benoemen.
 • In staat te zijn relevante point-of-care echografische beelden te verkrijgen, beoordelen en interpreteren.

Schrijf je in voor de cursus Point-of-Care Echografie Anesthesiologie

Cursus duur: 1,5 dagen