Spoedechografie - Basis - 1 dag

Duur: 1 dag

Kom en leer op een relaxte en gestructureerde manier point-of-care echografie bij DEUS! Voor iedereen die in 1 dag een mooi nieuw begin wil maken met spoedechografie (eFAST en RUSH) of point-of-care echografie in het algemeen is dit een perfecte keuze. Deze cursus is qua onderwerpen gelijk aan de 2-daagse cursus maar is bedoeld voor diegenen die snel leren en zich in 1 dag de basis willen aanleren. Dat kan doordat wij deze dag meer instructeurs uitnodigen en er dus meer oefentijd is per cursist. Deze cursus is dus ook zeer geschikt als refresher cursus.

De theorie zal naast de voorbereidende e-learning in korte presentaties naar voren komen, het zwaartepunt van de cursus zal liggen in het hands-on gedeelte; het vervaardigen en interpreteren van echobeelden.  Wij maken hierbij alleen gebruik van proefpersonen, doorgaans studenten geneeskunde. 

Voor iedere cursus wordt dan ook een gedegen bestudering van de opgegeven lesstof in de e-learning modulen verwacht teneinde de cursusdoelen te bereiken. Voor het verkrijgen van het certificaat zal een toets over herkenning van pathologie op echobeelden plaatsvinden. Houd qua voorbereidingstijd voor de zekerheid rekening met globaal 1 uur studeren per e-learning accreditatiepunt.

OPTIMALE LEEROMGEVING
DEUS cursussen zijn uniek door onze rigoureuze praktijkgerichte didactische opzet. Wij onderscheiden ons van andere echografie cursussen door tijdens de praktijkoefeningen te werken met kleine groepjes van 3 cursisten per oefenstation. Elk oefenstation heeft een eigen instructeur, echomachine en DEUS echomodel waardoor elke gemaakte echt direct wordt gesuperviseerd en gebruikt kan worden voor het eigen echoportfolio en eventueel certificatietraject. Juist het aanleren van de praktische implementatie van POCUS is belangrijk. Wij werken daarom alleen met ervaren klinische instructeurs die in het dagelijkse werk ook daadwerkelijk zelf structureel point-of-care echografie toepassen in de behandeling van eigen patiënten. Tijdens het gezamenlijk oefenen van de echovaardigheid, onder andere door middel van voor de individuele cursist relevante scenariotrainingen, is er zo voldoende ruimte om ook in te gaan op de klinische setting in de eigen dagelijkse praktijk.

Schrijf je nu in

verzeker jouw deelname!

vanaf:

€ 1.095,00

KORTING
Op de huidige prijs van €1.195,00 zijn de volgende kortingen van toepassing:
€ 100,00 korting i.c.m. Supervisie Scandag

Deze cursus kent maximaal 15 accreditatiepunten

AANBIEDING
Bij aanschaf van deze cursus is het gebruik van de volgende e-learning modules inbegrepen:
Basisprincipes Echografie
Abdominale aorta
eFAST
Point-of-Care Echocardiografie
Shock
Vena cava inferior

Nieuwegein

08:00-18:00
€ 1.195,00
inschrijven

Nieuwegein

08:00-18:00
€ 1.195,00
inschrijven

Alle artsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants geïnteresseerd in de spoedechografie of die een degelijke start wil maken met point-of-care echografie in het algemeen. Bijvoorbeeld SEH-artsen, intensivisten, huisartsen, anesthesisten, chirurgen en arts-assistenten (in opleiding).

Deze cursus is geschikt voor BIG geregistreerde zorgprofessionals.

Zelfstandig kunnen vastellen van levensbedreigende aandoeningen in zowel de trauma als de non-trauma setting en hiermee de zorg voor (de acuut zieke) patiënt te verbeteren.

 • Basisprincipes echografie en knobologie
 • EFAST (intra-abdominaal vrij vocht, pericardvocht, hemo-pneumothorax)
 • AAA
 • Basale spoedechocardiografie
  • Linker ventrikel functie
  • Pericardvocht en/of tamponade
  • Evaluatie van verhouding linker en rechter kamergrootte
 • Collapsibiliteit vena cava inferior
 • Echografie bij shock (RUSH: Rapid Ultrasound in Shock)

De cursisten worden na afloop van deze cursus geacht om;

 • Vertrouwd te zijn met de basale natuurkundige principes van de echografie;
 • Vertrouwd te zijn met de 3 kerngebieden van de spoedechografie (trauma, cardiaal, AAA);
 • Op basaal niveau beelden te kunnen vervaardigen en interpreteren in 3 kerngebieden van de spoedechografie.

Schrijf je in voor de cursus Spoedechografie - Basis - 1 dag

Cursus duur: 1 dag