Spoedechografie - Basis - 2 dagen

Duur: 2 dagen

Stel je voor dat je als zorgprofessional de mogelijkheid hebt om direct nauwkeurigere diagnoses te stellen en daarmee het vermogen om betere en zorg te bieden aan je patiënten met tegelijk meer werkplezier en voldoening. Dat is precies wat onze 2-daagse basiscursus spoedechografie inclusief eFAST en shockprotocol RUSH je biedt: een uitgebreide verkenning van de principes en praktijken van point-of-care echografie. Onderwerpen die aangeleerd worden zijn onder andere echografie van het hart, de aorta, vena cava inferior, longen/thorax en zoals genoemd de integratie daarvan in de het eFAST en het RUSH protocol door middel van point-of-care echografie scenario sessies. Of je nu net begint met het werken met echografie of juist je vaardigheden als ervaren professional verder wilt aanscherpen, onze cursus biedt alle waardevolle informatie en inzichten om je te helpen slagen.

Kleine groepen

Een DEUS cursus is niet zomaar een standaard echocursus. Wij bieden persoonlijke aandacht van point-of-care echografie specialisten en praktische oefeningen in kleine groepen met een maximum van 3-4 personen per groep, Zo krijg je meer individuele feedback en begeleiding van onze deskundige docenten. Je kunt dus gerust zijn dat je de aandacht krijgt die je nodig hebt om je vaardigheden te ontwikkelen.

Echte proefpersonen

Een ander onderscheidend aspect van onze cursus met aanzienlijke meerwaarde, is het werken met echte proefpersonen (modellen). Er wordt dus altijd goefend op modellen en niet op elkaar. Hierdoor kan al je aandacht uitgaan naar het oefenen met het echoën van volwassen personen waaronder ook personen met pathologie en zo leren hoe je de beelden kunt interpreteren en gebruiken om je klinische besluitvorming te ondersteunen. Dit geeft je een realistisch beeld van hoe echografie werkt in de praktijk en bereid je voor op de uitdagingen van het werken met point-of-care echografie in jouw klinische setting.

Ervaren klinisch werkzame instructeurs

Onze echo cursus wordt geleid door point-of-care echografie specialisten met jarenlange ervaring in het gebruik van echografie in de eigen praktijk aan het bed van de patiënt. Onze docenten zijn experts in hun vakgebied (onder andere SEH/IC/interne geneeskunde /nesthesie/longgeneeskunde/kindergeneeskunde en meer) en hebben uitgebreide kennis van point-of-care echografie, waaronder het gebruik voor het stellen van diagnoses en professionele begeleiding van de individuele cursist.

Onze docenten zullen je begeleiden door de verschillende aspecten van point-of-care echografie en helpen je bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om deze technologie op een effectieve en efficiënte manier te gebruiken. Ze zullen hun uitgebreide ervaring en expertise met je delen en je begeleiden bij het oefenen met echte patiënten en het interpreteren van echobeelden.

Voorbereidende elearning

In combinatie met deze cursus word je voorbereid door middel van onze zelf-ontwikkelde elearning modules die naadloos aansluiten op de cursus. Hiermee kom je met een hoger kennisniveau aan de start van de cursus en is een hoger leerrendement gegarandeerd. De focus tijdens de cursus ligt hierdoor op het vervaardigen en interpreteren van echobeelden.

Of je nu een beginner bent die nieuw is in het gebruik van echografie of een ervaren zorgprofessional die zijn of haar vaardigheden wil aanscherpen, onze klinisch werkzame instructeurs met veel ervaring zullen je ondersteunen en helpen bij het bereiken van je doelen.

Cursusdiner

Dag 1 sluiten wij af met het befaamde cursusdiner (inclusief) dat een zeer gewaardeerd onderdeel vormt van onze 2 daagse cursus.

 

 

Schrijf je nu in

verzeker jouw deelname!

vanaf:

€ 1.295,00

KORTING
Op de huidige prijs van €1.395,00 zijn de volgende kortingen van toepassing:
€ 100,00 korting voor: AIOS, ANIOS
€ 100,00 korting i.c.m. Spoedechografie - Advanced

Deze cursus kent maximaal 15 accreditatiepunten

AANBIEDING
Bij aanschaf van deze cursus is het gebruik van de volgende e-learning modules inbegrepen:
Basisprincipes Echografie
Abdominale aorta
eFAST
Point-of-Care Echocardiografie
Shock
Vena cava inferior

Nieuwegein

24/06,25/06
€ 1.395,00
inschrijven

Nieuwegein

16/09,17/09
€ 1.395,00
inschrijven

Alle artsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants geïnteresseerd in de spoedechografie of die een degelijke start wil maken met point-of-care echografie in het algemeen. Bijvoorbeeld SEH-artsen, intensivisten, huisartsen, anesthesisten, chirurgen, artsen Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde en arts-assistenten (in opleiding).

Deze cursus is geschikt voor BIG geregistreerde zorgprofessionals.

Zelfstandig kunnen vastellen van levensbedreigende aandoeningen in zowel de trauma als de non-trauma setting en hiermee de zorg voor (de acuut zieke) patiënt te verbeteren.

 

 • Basisprincipes echografie en knobologie
 • EFAST (intra-abdominaal vrij vocht, pericardvocht, hemo-pneumothorax)
 • AAA
 • Basale spoedechocardiografie
  • Linker ventrikel functie
  • Pericardvocht en/of tamponade
  • Evaluatie van verhouding linker en rechter kamergrootte
 • Collapsibiliteit vena cava inferior
 • Echografie bij shock (RUSH: Rapid Ultrasound in Shock)
 • Scenario oefeningen echopathologie

 

De cursisten worden na afloop van deze cursus geacht om;

 • Vertrouwd te zijn met de basale natuurkundige principes van de echografie;
 • Vertrouwd te zijn met de 3 kerngebieden van de spoedechografie (trauma, cardiaal, AAA);
 • Op basaal niveau beelden te kunnen vervaardigen en interpreteren in 3 kerngebieden van de spoedechografie.

 

Schrijf je in voor de cursus Spoedechografie - Basis - 2 dagen

Cursus duur: 2 dagen